RudolfBor blogja

Fröccstan

Jó fröccsöt készíteni csak a kiváló minőségű, arra alkalmas szerkezetű és ízvilágú borokból lehet, és az sem mindegy, milyen buborékos vízzel dúsítjuk a bort. Teszteltük, melyek lehetnek az idei nyár legjobb fröccsborai, és azt is kiderítettük, milyen ételekkel párosítva hozzák legjobb formájukat.

Spriccer helyett fröccs

Rólunk írták: A Rudolf Borozóban minden vendég törzsvendég

A borozó sajátos üzletág a vendéglátásban. Színes, szagos, és vendégei révén szélesvásznú képet ad a társadalom anyagi, lelki, szellemi állapotáról. Különösen izgalmas a hely, amelyiknek már múltja, történelme is van, emberi sorsokkal, történetekkel, és amelyikhez a főnök nemcsak a borát, hanem a nevét is adja. Kerüljünk beljebb a Rudolf Borozóba.

Kényelmes terek, a belvárosinál lassabb tempó. Szélesebb mederben hömpölygő az élet Rákospalota és Újpest határán. Ez itt a külváros, ahová beszorultak az idősebb emberek és a fiatalok, és ahonnan kiszorultak az egykori munkásszállások lakói, a valaha volt munkahelyekkel együtt. A pompás, fényes-kényes belvárosi vendéglátóhelyekhez szokott optikánkat itt célszerű egyszerűbbre cserélni. Rudolf Jánossal és feleségével, Katona Máriával is az üzlet mögötti hátsó udvar teraszán beszélgetünk. Ez az otthonuk is, nemcsak képletes, hanem valóságos értelemben.